Leg me link
Image default
Sport

Bereid uw team voor met een hockey coachbord

Bij een teamsport zoals hockey hoort een coach mét een coachbord.

Hockey kan het hele jaar door gespeeld worden. Je speelt de sport met een bal en een stick. Een stick verschilt per persoon want als jij langer bent heb jij natuurlijk ook een langere stick nodig. In 2 teams van 11 speel je 70 minuten lang een wedstrijd. Het is verboden om de bal aan te raken met je voet, oftewel een shoot. Je kan hockeyen vanaf jongs af aan en is op oudere leeftijd bij hockeyclubs ook nog te spelen.

Wat is een coachbord?

Een coachbord wordt bij de hockey of andere teamsporten gebruikt. Op een coachbord kan je gemakkelijk een opstelling laten zien voor een wedstrijd of bepaalde technieken uitleggen om toe te passen in het spel. Je kan per speler de exacte positie weergeven. Op deze manier zorg je voor duidelijkheid in het veld en binnen de groep spelers. Naast het toelichten van een opstelling, is het coachbord ook te gebruiken voor een training. Via het coachbord leg je uit hoe de oefening te werk gaat. Voor spelers is dit effectief om beter inzicht te krijgen in hockey.

Uitvoeringen van een coachbord

Er zijn verschillende uitvoeringen van een coachbord voor de sport hockey. Er is een witte variant waarop je met een whiteboard stift kan schrijven en door middel van magneetjes spelers kan laten verschuiven. Ook bestaat er een handige oprolbare variant, zo rol je het bord gemakkelijk op. Het meest voorkomende coachbord bij hockey, is de groene magnetische uitvoering. Dit oogt het meest zoals een echt veld. Een hockeyveld bestaat uit 2 goals met een cirkel en het veld is opgedeeld in 4 vlakken. Er wordt gescoord als een speler in de cirkel op het doel schiet.