Leg me link
Image default
Sport

Waarom zou je met kettlebells gaan trainen?

De kettlebell, een ronde kogel van staal met een grote lus eromheen. Laten we eerst beginnen bij het begin; waarom zou je niet gewoon trainen met een dumbbell? Met een dumbbell zit het zwaartepunt in je hand. Daardoor kun je het makkelijk balanseren. Met een kettlebell is dit totaal niet het geval. Al het gewicht zit in de ijzeren bonk, waardoor het van je lichaam af is. Dit geeft vele voordelen. Zo kun je hele swingende bewegingen maken, zoals de oefening de kettlebell swing. Dit is de meest bekende oefening waarmee je een kettlebell tussen je benen zo letterlijk de lucht in swingt.

Door dat je de kettlebell zo rond slingert, wat niet alleen bij de kettlebell swing oefening het geval is, gebruik je gemiddel veel meer verschillende spieren dan een dumbbell. Hoe meer spieren je gebruikt, hoe harder je traint en hoe sneller je je doel bereikt. Veel mensen sporten slechts 2 spiergroepen per training. Als je je hele lichaam, of de helft van al je spieren traint, komt er veel meer testosteron vrij tijdens je kettlebell workout, waardoor je spieren meer groeien en je je doelen sneller bereikt.

De enige reden waarom je maar 2 spiergroepen per keer zou trainen, is als je een bodybuilder bent en ook daadwerkelijk 7 keer per week naar de sportschool gaat. De normale mens, die 2 tot 4 keer per week gaat, heeft er dus helemaal geen profijt van om als een bodybuilder te trainen. Het is dus ook simpelweg veel efficiënter om gewoon snel al je spieren te trainen in een simpele workout. Dit kan dan ook ideaal met een kettlebell. Dus als je op een slimme manier wilt trainen en op een leukere manier wilt trainen kijk dan bij de website van de kettlebell sportschool om nog veel meer kettlebell oefeningen, kettlebell schema’s en allerlei voordelen te vinden van de kettlebell!