Leg me link
Image default
Bedrijven

Meer stallen in Nederland

Er komen steeds meer stallen in Nederland. In vergelijking met andere landen is Nederland namelijk een van de grootste op het gebied van veehouderij. Daarmee gaat Nederland dan ook voorop in de nieuwste ontwikkelingen en zijn er vele vooraanstaande bedrijven in Nederland die hier aan bijdragen, zoals onder andere Wijsman handel en advies.

Steeds meer Nederlanders en Nederlandse gemeentes hebben bezwaar tegen deze stallen, doordat er steeds meer stallen in Nederland komen. Het bezwaar is dat de grote stallen slecht zijn voor de natuur en voor de dieren. Door de grote bezwaren moeten de veehouders beginnen met innoveren. Dit kan aan de ene kant positief werken doordat de veehouders gedwongen worden om iets te veranderen aan de werkwijze en zo wordt het beter voor natuur en dieren. Zo zijn er verschillende maatregelen die getroffen kunnen worden. Tegenwoordig wordt het voor de boeren aan te raden om vooral in de breedte te gaan werken en niet in de lengte. De stallen zijn vaak erg lang waardoor de boeren een lange weg moeten overbruggen terwijl dit makkelijk anders kan door in de breedte te werken. Een brede stal zorgt er voor dat de boer veel sneller bij de dieren is en niet erg ver hoeft te lopen om de dieren eten te geven of te verzorgen. Voor de boeren is dit dus alleen maar voordelig om door te voeren in de stallen. Hierdoor heeft de boer meer tijd over en kan het de dieren sneller eten geven of verzorgen.

Uit onderzoek blijkt dat koeien meer productief zijn wanneer ze goed verzorgd worden. De boeren geven ook steeds meer om de welzijn van hun dieren en ze willen graag dat de koeien zo comfortabel kunnen liggen. Dit kan geregeld worden met een pack mat. De stallen blijven hiermee schoner en daarnaast zorgt het ervoor dat de koeien zacht kunnen liggen en minder snel doorligplekken krijgen.

http://wijsmanhandelenadvies.nl