Leg me link
Image default
Adverteren

Transportbedrijven verkiezen vrachtwagens boven treinen

Transportbedrijven kiezen tegenwoordig er veel vaker voor om hun goederen via de weg te vervoeren dan via het spoor binnen de EU. Sinds 2011 verliest het goederenvervoer via spoor al verlies en nog steeds neemt het niet toe, terwijl de Europese Commissie dit wel graag had zien stijgen. De EU droeg dan ook tussen 2007 en 2013 ongeveer 28 miljard euro bij spoorprojecten en Nederland ontving hiervan ongeveer 77 miljoen, maar helaas heeft dit niet het gewenste effect gehad. Maar waarom vervoeren transporteurs hun goederen liever via vrachtwagens dan via het spoor binnen de EU? Hier het antwoord.

Allereerst rijden internationale goederentreinen op veel trajecten ongeveer maar achttien kilometer per uur. Dit komt gedeeltelijk door de nationale aangelegenheid van spoornetwerken en in elk land gelden dan ook weer andere regels. Een vrachtwagen rijdt sneller dan achttien kilometer per uur en zo kunnen de meeste goederen ook sneller worden vervoerd. Natuurlijk is er wel een groot verschil tussen de lidstaten, bij het ene land zal meer worden vervoerd via het spoor binnen Europa dan bij het andere land. In Nederland wordt zelfs maar 5 procent van de goederen via het spoor vervoerd en dit is natuurlijk zeer weinig. Doordat de vrachtwagen zo populair is voor het vervoeren van goederen is het natuurlijk ook zeer belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurd, een oplossing hiervoor is de achteruitrijcamera. Weet u niet of een achteruitrijcamera draadloos van Zwitserland of een achteruitrijcamera die niet draadloos is geschikt is voor is u, vraag dan altijd een specialist op het gebied van een achteruitrijcamera hiernaar, dat kan je doen door hier te klikken.

Voor een goed Europees spoorsysteem zal er ook nog veel moeten gebeuren en het blijkt wel dat niet alleen geld dit kan oplossen. Lidstaten moeten ervoor zorgen dat de systemen beter op elkaar afgestemd worden en misschien is er een mogelijkheid waardoor het vervoeren van goederen via het spoor binnen de EU aantrekkelijker kan worden gemaakt.

 

http://www.vanzwitserland.nl/