Leg me link
Image default
Adverteren

Wat is online marketing?

Internet marketing, ook wel online marketing genoemd, wordt door steeds meer bedrijven ingezet. Online marketing is een zeer bewuste selectie van de juiste online marketingactiviteiten die bijdragen aan het realiseren van je strategische doelstellingen, het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw online zichtbaarheid beter wordt. Het belang van internet neemt steeds meer toe, de consument zoekt steeds vaker naar informatie via het internet of doet aankopen via het internet. Door dit fenomeen wordt internet marketing ook steeds belangrijker. Wat zijn de voordelen van online marketing ten opzicht van traditionele marketing en wat zijn vormen van online marketing? Dit artikel zal u daar meer inzicht in geven.

Online marketing heeft ook nog eens een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele marketing. Internet is relatief goedkoop vergeleken met andere traditionele vormen van marketing. Het meten van resultaten via internet is vaak veel gemakkelijker en kan heel erg snel. Via het internet kan je reclame-uitingen persoonlijker maken in vergelijking met massa communicatie met de traditionele marketing. Ten slotte is het via internet vaak goed mogelijk om gericht een bepaalde doelgroep te bereiken.

Een eerste belangrijke vorm van online marketing is zoekmachine optimalisatie (SEO). Het doel van de zoekmachine is om een gebruiker zo snel mogelijk de meest relevante antwoorden te tonen op een zoekterm. Via diverse kenmerken beoordelen zoekmachine dan ook webpagina’s en daarna krijgen deze een plaats in de rangorde. Wil je dus voor jouw website deze rangorde beïnvloeden, dan zal je eerst goed naar deze kenmerken moeten kijken. Een andere vorm van online marketing is affiliate marketing, bij deze vorm promoot een website producten van een adverteerder en in ruil hiervoor krijgen zij een commissie bij het bereiken van vooraf gestelde doelen zoals bijvoorbeeld een klik. Naast deze twee vormen zijn er nog veel meer vormen van online marketing.

http://www.e-conomy.nl/